Mitä on Villa Kontu?

Villa kontu on unelmien toteuttamista. Se on meidän perheen rauhoittumisen ja vapaan oleskelun paikka. Villa Kontu on kesämökki ja kaikkea siihen positiivisesti liitettävä stereotypia.

Villa Kontu – Rauhaa etsimässä on blogi joka kertoo kokemuksia kesämökin hankinnasta, rakentamisesta ja remontoinnista. Blogi kertoo haaveista ja niiden toteuttamisesta. Se kertoo asiakaskokemuksia eri hankintojen osalta. Se kertoo kokemuksia hirsiseinän oikaisusta ja nurmikon istuttamisesta, kokemuksia metsän raivaamisesta ja tien hoitamisesta, kokemuksia maalaamisesta ja keittiön uusimisesta. Ylipäätään kokemuksia mökkeilystä sekä vapaa-ajasta.

Mistä nimi Villa Kontu?

Villa osa oli helppo, Suomessa on yleistynyt tapa nimetä rakennuksia ja Villa-sanan käyttö on kasvanut. Kun kyseessä on vapaa-ajanasunto, on sen käyttö perusteltua. Kontu sen sijaan oli suuremman pohtimisen takana. Olemme avioparina hieman fantasiamaailmaan ja aluksi mietinkin monia erilaisia fantasiakirjallisuudesta tuttuja paikan nimiä. Puolen hehtaarin metsä, Ankkapurha, Agraba, ynnä muut pyörivät päässäni. Niissä kaikissa oli kuitenkin jotain vikaa. Osa oli jo otettu käyttöön mökin ja blogin nimenä ja osa toi mieleen vääränlaisen tunnelman. Kun olin päässyt Mordoriin saakka tuli mieleen Kontu. J.R.R. Tolkienin kuvaus Konnusta kirjoissa sekä sen visuaalisuus Peter Jacksonin elokuvissa tulvivat mieleeni. Tunnelma oli se mitä haaveissani tavoittelen ja nimi sopisi hyvin. Tontin poikki kulkeva harju tuki ajatusta ja se muistutti minua Reppulien asuinkolon sijainnista.