”Väliaikaista virtaa hiki hatussa”

Villa Konnusta puuttuu sähköliittymä, kuten kirjoitin aiemmassa julkaisussa. Mökillä on kuitenkin muutamia hommia, joissa sähkö on aivan välttämätön, joten ei kun aggregaattia etsimään. Saamani tiedon mukaan lattianhiontakone on tarvitsemistani laitteista suurin virtasyöppö ja sekin tarvitsee vain noin kaksi kilowattia. Tämä tarkoittaa, etten tarvitse kovin suurta generaattoria. Aluksi ajattelin hankkia salkkumallisen aggregaatin, mutta niiden antoteho tuntui jäävän liian kalliiksi. Harmi, koska sellaiselle olisi voinut olla jatkokäyttöä asuntovaunussamme!

Tutkin nettiä, tutustuin tarjontaan käytetyissä, vuokrattavissa sekä uusissa. Sitten se löytyi, sopivan kokoinen aggregaatti edullisesti! Ja vieläpä täysin yllättävästä paikasta, Hobby Hallista. Heidän tyhjennysmyyntinsä sattui sopivaan aikaan ja Daewoon aggregaatti oli jopa epäilyttävän edullinen! No, otin riskin ja tilasin sen. Koska työmatkani vei seuraavana päivänä Vantaalle, otin toimitustavaksi noudon myymälästä. Kun tilaus oli tehty ja maksettu, minulle tuli viesti, jossa kerrottiin ilmoituksesta tekstiviestillä, kun kone on noudettavissa. En kuitenkaan kiinnittänyt tuhon juurikaan huomiota, tottahan toki kone on myymälässä kaiken aikaa! Kun työpäivä oli kotimatkaa vailla, ei muuta kuin Hobby Halliin jonottamaan noutopisteelle. Hyvin asiakaspalveluhenkinen henkilö otti homman käsittelyynsä, tarkasti tilanteen koneelta ja totesi: ”Ei näytä olevan täällä”. Hänellä oli kuitenkin kova halu minua auttaa ja hän menikin varastoon tarkistamaan juuri saapuneen kuorman. Ei ollut siinäkään. Tyhjennysmyynti on kuulemma lisännyt noutoja niin paljon, ettei kaikkia saada mahtumaan autoon heti. Kerroin, etten ole tulossa Vantaalle ainakaan viikkoon ja hän merkkasi tuon tiedon tilaukselle. Ei muuta kuin nokka kohti kotia! Lahdessa pysähdyin tankkaamaan ja tarkistin puhelimen. Siihen saapunut viesti kertoi aggregaatin olevan noudettavissa 🙂

Tällä viikolla olin sitten seuraavan kerran Vantaalla ja sain noudettua aggregaatin ilman kommelluksia. Vein sen aluksi kotiin, autotalliin, odottamaan parempaa tarvetta. Into vei kuitenkin voiton ja eräänä iltana paketti auki, renkaat, kahvat, ynnä muut irto-osat paikoilleen. Tuo oli kuitenkin virhe. Laatikossa, mistä lienee asti, matkustanut kone oli aika pahan hajuinen. Bensan ja öljyn käry oli käsin kosketeltava ja kone on saatava pois autotallista.

Lunta riittää vielä tiellä, mutta hanki kantaa upeasti!

Kuten olen kirjoittanut, ei mökkitietä ole aurattu koko talvena, eikä lumimassa osoita juurikaan sulamisen merkkejä. Matkaa on se reilu sata metriä, joten tuon painoista konetta en aio edes yrittää kantaa. Nopea kartoitus vaihtoehdoista ja parhaaksi ajatukseksi kohosi hankkia ahkio jonka kyydissä aggregaatin voi hilata mökkitietä pitkin mökin terassille. Kaupoissa kiertely kuitenkin osoitti kaksi asiaa: 1. Tähän aikaan vuodesta ei enää löydy ahkioita. 2. Käryävä kone ei lisää matkustusmukavuutta autossa.

Mitäs sitten keksittäisiin? Kola, siinä ratkaisu. Rouva kolasi viimeksi käydessämme polkua ja kola tuntui melko tukevalta. Auton nokka kohti Kontua jotta koneen saa pois kyydistä. Auto parkkiin tien päähän ja kolaa hakemaan. Hanki kantaa tällä kertaa melko hyvin, ainakin siitä missä on aiemminkin kävelty. Sitten asettelemaan aggregaattia kolaan. Se ei mahdukaan siihen kovin hyvin, vaan toinen rengas jää hankaamaan lunta. Kola uppoaa. Ärsyttää! Hetki henkeä ja tuumaamaan. Kun koneen kääntää toisin päin, ei rengas osu lumeen, mutta kone on todella kiikkerä. Näillä mennään ja lämpimän jumppatuokion jälkeen kone on mökin kuistilla. Hiki tuli taas tällä lyhyellä matkalla!

Siinä se sitten nököttää terassilla odottamassa öljyjä, bensaa sekä kovaa käyttöä!

Kyllä hätä keinot keksii, mutta on tähän oltava parempikin keino!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *