”Traktori tuli taloon”

Kuten kirjoitin aiemmin mökille ei ole pääsyä autolla lumitilanteen vuoksi. Tämä aiheuttaa viivästystä kaikkeen mitä mökillä on tarpeen tehdä. Seuraava selkeä homma olisi lattian hionta ja uudelleen käsittely, enkä tosiaan aio niitä koneita viedä muulla kuin peräkärryllä!

Mökin tontti on lähes kokonaan hoitamatonta metsää ja se on myös yksi tulevista tehtävistä korjata. Rantaan mennään harjun yli melkoisen alamäen kautta. Kaikki tämä laskettuna yhteen sain päässäni aikaan ajatuksen. Mökille tarvitaan mönkijä.

Puita riittää raivattavaksi rantaan mennessä!

Tutkin vaihtoehtoja ja kokemuksia netistä valtavasti. Aluksi olin sitä mieltä, että hankkisin käytetyn maastoliikennemönkijän. Tähän minulle suositeltiin Yamahaa. Yksi sopiva löytyikin ja kaupat olivat lähellä syntyä. Ne kariutuivat ainoastaan myyjän passiivisuuteen. Seuraavaksi tutustuin traktorimönkijöihin. Vajaa kaksi vuotta sitten traktorimönkijöihin on saanut suuremman, 60km/h, liikennenopeuden. Sellainen lisäisi laitteen käytettävyyttä tavaran kuljetukseen, lumitöihin, viihteeseen ja vaikka kaupassa käyntiin. Tämä tuntuu järkevältä! Nopeammin kulkevien mönkijöiden rajoitin on myös sellainen, että koko voimakartta on käytettävissä, vain nopeus on rajoitettu. Se sulkee mielestäni pois vanhemmat 40km/h koneet. Käytettyjen koneiden valikoima on melkoisen vaatimaton, tarjolla on vain loppuun ajettuja, lähes uuden hintaisia. No, uusia katsomaan siis. Iskin silmäni Polariksen traktoriin, jossa oli kova kampanja. Olin hyvin innoissani tuosta ja ostohousut tiukasti jalassa. Syy jonka vuoksi sellainen jäi hankkimatta, tulee esille varmasti myöhemmin.

Sitten se tapahtui viime lauantaina, löysin meille sopivan koneen! Kävin ihan ohikulkumatkalla Saimaan Konepisteessä ja siellä sain erinomaisen hyvää palvelua. Myyjä Totti teki hyvän tarvekartoituksen ja osasi argumentoida Can-Amin hyödyistä käyttötarkoituksiini. Hän teki hyvä tarjouksen tarvittavien lisävarusteiden kanssa ja sovimme jatkosta. Halusin testata toimiiko hän aktiivisesti suuntaani ja kerroin, että hän voi soittaa tarjouksen perään tiistaina. Soitto tuli tiistaina ja pakollisen lisätinkimisen sekä luovutusajan varmistamisen jälkeen kaupat oli tehty. Luovutus saatiin jo seuraavalle päivälle, hienoa!

Tänään menin sitten töiden jälkeen laitetta noutamaan. En ole ennen ajanut mönkijällä, joten hieman jännitti. Kypärä päähän ja käyttöopastuksen jälkeen baanalle. Kyseisessä Can-Amissa on kaasun hallintaan valittavissa kolme eri herkkyyttä: Work, Normal ja Sport. Kun lähdin ensimmäisestä risteyksestä, ajattelin sen kiihtyvän hurjaa vauhtia! Pysähdyin ensimmäiselle huoltoasemalle täyttämään tankin ja samalla ajattelin ottaa Sport asetuksen päältä pois. Yllätyksekseni kaasun hallinta olikin Sportin sijaan Work-moodissa. Kylläpä hymyilytti! En ole vielä kokeillut Sportia, mutta Normal tuntuu jo ihan hyvältä 🙂

Nyt pääsee!

5 Replies to “”Traktori tuli taloon””

  1. Hyvin kirjoitat ja innostuneesti. Tässä mönkijä-vaiheessa päätin nyt kommentoida, kun itsellänikin on hankinta harkinnassa.
    Voitko vielä hieman avata valintaasi, miksi Can-Am ja miksei Polarista? En jaksaisi odottaa,milloin syy selviää.

  2. Enpä ole koskaa kuullut tuollasista traktorimönkijöistä, mutta kuulostavat käteviltä. Itsellä meni juuri oma traktori korjaukseen, sillä moottorissa oli jotain vikaa. Tuollaista mönkijäähän voisi ajatella, jos niillä pääsee rullaamaankin vielä noin kovaa niin voisi käyttää ihan huvikseen myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *