”Tämän minä haluan”

Niin kuin kaikki ostopäätökset tämäkin syntyi tunteesta. Jo ennen katselmusta minulla oli valtava halu tehdä tarjous mökistä ja hankkia oma rauhan tyyssija. Vaimoni tutustuin kohteeseen myös ja hän oli hyvin myötämielinen. Käydessäni paikanpäällä tunne vain vahvistui ja tahdoin saada kiinteistön mahdollisimman nopeasti haltuuni. Tunnetta vahvistettiin vielä tutustumalla sijaintiin vielä koko perheen voimin. Tunnistan itsessäni heikkouden odottamisen suhteen, soisin kaiken tapahtuvan sujuvasti ja virtaviivaisesti, mielellään välittömästi. Katselmuksen jälkeen yksi tärkeimmistä kysymyksistä olikin se, kuinka nopeasti kaupat voitaisiin tehdä ja omistusoikeus siirtyä tarjouksen hyväksymisen jälkeen. OP-Kodin kiinteistövälittäjä kertoi, että tämä voisi hoitua todella nopeastikin. Täydellistä! Tässä vaiheessa mikään ei vielä ole päässyt sotkemaan tunnetta ja aiheuttamaan ”ostokrapulaa”.

MUTTA

Tein tarjouksen kuten aina tämän asti, ilman sen kummempia lomakkeita. Myyntipäätöksen kohteesta tekee kuitenkin joku muu kuin omistaja, ulosottovirasto, joten tarjouslomake on täytettävä. Tämä viivästytti tarjouksen jättämistä päivällä. Käytännössä se siirsi tarjouksen viimeisen voimassaolon sunnuntailta maanantaille ja päätöksen siis viikonlopun yli. No tästä selvittiin kynsiä purren jotenkuten! Tuli maanantai ja välittäjästä ei kuulunut mitään. Olin lomalla ja ajattelin, että lomavastaaja puhelimessa voi olla hankaloittava tekijä. Laitoin välittäjälle viestin jossa muistutin tarjouksen viimeisestä voimassaolosta ja kehotin soittamaan myyjälle perään. Melko heti tulikin vastaus joka kertoi ilouutisen, tarjous hyväksyttiin.

MUTTA 2

Kun myyntipäätöksen tekee ulosottovirasto, on päätöksenteon jälkeen kolmen viikon valitusaika, jonka jälkeen kauppa voidaan tehdä. Siis mitä?! Kaupanhan piti onnistua nopeasti! Nyt joudun odottamaan kolme viikkoa ilman, että voin tehdä mitään asian eteen. Olin ajatellut, että mökin loppuun saattamisen voisi aloittaa lomalla ja ainakin tarvittavat hankinnat olisi parempi tehdä silloin kun on hyvin aikaa. Sen sijaan luvassa on kolme viikkoa odottelua ja koko hankinta voi vielä kariutua valitukseen.

Olikohan tämä sittenkään hyvä idea..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *