”Polvistukaamme”

Lauantaiaamuna menin K-Rautaan vaihtamaan öljyvahan lakaksi. Tein niin, koska hiomisen jälkeenkin lattian raoissa on hieman vanhaa lakkaa ja öljyvaha ei tietenkään siihen imeydy. Tänään paikalla oli auttamishaluinen myyjä ja hän opasti tuotteen valinnassa ja työvaiheissa. Hän kertoi Teknoksen Helo Aquan olevan paras ja kestävin lakka mäntylattiaan, sitä siis. Alkuun tuli tehdä kerros kiiltävällä lakalla ohennettuna ja sen perään kaksi kerrosta valitsemallani puolikiiltävällä lakalla. Siis yhteensä kolme kertaa kontaten jokainen lauta läpi! Huh, kuulostaa työläältä! Vaihtoehtoja ei ole jos hyvän pinnan haluaa.

Matka kohti Kontua ja lakkaamaan vaan! Ensimmäinen kerros sujuu melkoisen joutuisasti, vaikka puu imeekin ohennettua lakkaa hyvin paljon. Ohjeen mukaan kuivumisaika on kaksi tuntia, mutta mökin lattian lämpötila on vain noin 12 astetta, joten minun on odotettava kauemmin ennen toista kerrosta.

Mökillä on mukana koko perhe, joten sillä välin kun lakka kuivuu, voimme tehdä muuta. Pojille on järjestetty aarteenetsintää pääsiäismunilla ja sen jälkeen on vuorossa mönkijäajelua. Ajelemme hyvin varovaisesti harjun päälle ja siellä pieniä lenkkejä. Lunta on vielä reilusti, Can-Amin vanteen puoliväliin saakka! Varjoisasta metsästä tuo ei taida sulaa vielä pitkään aikaan!

Lunta on vielä runsaasti. Joissain paikoissa jopa puoleen väliin vannetta!

Vihdoin on aika laittaa toinen kerros lakkaa. Lattia alkaa näyttää jo aika hyvältä kun vertaa lähtötilanteeseen! Toisen kerroksen jälkeen kotiin ja saunomaan. Kolmas kerros jää seuraavaan, eli sunnuntaiaamuun.

Toisen lakkakerroksen jälkeen näyttää jo hyvältä.

Sunnuntaiaamun lakkaus sujui hyvin ongelmattomasti. Puu ei enää ime lakkaa ollenkaan, joten menekki on hyvin vähäistä. Polvet ja selkä ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei polvistumista tarvita enää tänä pääsiäisenä 🙂 Märästä pinnasta katsottuna lattia on todella kiiltävä, mutta se himmenee jonkun verran.

Kolmas kerros lisää syvyyttä lattian väriin. Kyllä kannatti kontata!

Nyt kun lattia on käsitelty, voi mökille tuoda jo jotain kalusteita.

Mitähän seuraavaksi tekisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *