”Monipuolinen viikonloppu”

Perjantaina pääsin hyödyntämään kiertotaloutta parhaimmillaan, kun kävin ostamassa Torista löytämäni pirttikaluston. Olin etsinyt sopivan kokoista pirttikalustoa siitä asti kun tein mökistä tarjouksen, mutta uusia ei taideta enää missään myydä. Tai niin luulin, kunnes menin katsomaan tätä. Kyseistä kalustoa myi perikunnan puolesta erittäin mukavat neidot ja he kertoivat myös kaluston historian. Kalusto oli ostettu 20 vuotta sitten Mikkelin vankilan myymälästä lahjaksi henkilölle joka silloin työskenteli itse kyseisessä vankilassa. Koivuinen pöytä on vieläkin kuin uusi, siinä näkyy hyvin kotimainen käsityö, laadukas materiaali ja huolellinen pito. Kiitos vielä kerran Emmille pöydästä! Se saa varmasti hyvän kodin mökiltämme.

Kiertotaloutta parhaimmillaan! Kotimaista käsityötä 20 vuoden jälkeen toiselle käyttäjäryhmälle.

Kun pöytä oli lauantaina kannettu tupaan ja kasattu, oli aika aloittaa irtolaattojen korjaaminen. Kuvitelmissani otin ne yksitellen kauniisti ehjänä irti ja taikavoimillani puhalsin laastin pois lattiasta. Toisin meni, taas! Laatat tahtoivat rikkoutua irrotuksessa tai laastin naputtelu sai viereisetkin irtoamaan. Parin tunnin homman jälkeen alkoi kuitenkin olla puhdasta. Varastosta löytyy lisää sopivia laattoja, joten rikkoutuminen ei ole suuri ongelma. Pieni sävyero osassa on, mutta ei minua haittaa 🙂 Kerafix liimaa lattiaan ja laattaa niskaan! Toivottavasti se vain kuivuu näin kylmässä ilmassa.

Laatat paikoillaan 🙂

Varmuuden vuoksi tuli tietysti lämmitettyä sekä takkaa, että kiuasta. Mökin lämpö nousikin viidestä asteesta kahteentoista.

Takkatulta piti hyödyntää lounaan valmistukseen.

Kun laatat oli lattiassa, oli aika ottaa kipsilevyt pois keittiön takaseinästä. Jokin fiksu olisi tietysti edennyt toisessa järjestyksessä, nyt jouduin varomaan astumasta laattojen päälle. Kokonaisen kipsilevyn kantaminen yksin ja samalla harppoen on haastavaa 🙂 Sain levyt kuitenkin pois seinästä ja tuvasta laatoille astumatta. Hyvä niin!

Seuraavana vaiheena oli villoitta koolausten väli, jotta uusi levytys olisi mahdollisimman äänetön. K-Raudan myyjä suositteli Isoverin lasivillaa ja sitä tietysti myös otin. Samalla ostin villasahan, kun en aiemmin ole sellaista tarvinnut. Käsittely oli hyvin helppoa ja itse villoitus oli vain vartinhomma.

Villat paikoillaan ja sähköjä sijoiteltu.

Seuraavaksi olikin hieman tarkkuutta vaativampi juttu. Sähköurakoitsija käy alkuviikosta vetämässä tarvittavat piuhat keittiöön ja nyt on minun aika merkata mihin mitäkin tarvitaan. Kun piuhat on vedetty, pääsen levyttämään ja käsittelemään seinää. Sitten vain keittiön laittoon!

Taas mentiin eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *