”Levytystä”

Mökin työstö omien hommien osalta ajoittuu viikonloppuihin. Arki menee kuitenkin päivätyön ja perheen touhuihin. Mennyt viikonloppu oli aikataulullisesti hankala Konnun valmistumisen kannalta. Lauantaina kävimme laskemassa isäni uurnan ja sunnuntaina muistimme äitejä kautta maan. Onnistuin kuitenkin varastamaan itselleni ja mökille hieman aikaa.

Sähköurakoitsija oli tehnyt työnsä keittiön osalta. Plussaa ohjeista ja vinkeistä lapuissa!

Sähköurakoitsija oli käynyt sovitusti johdottamassa keittiön taustaa sekä mökkiä muutoinkin. Tämä tarkoitti sitä, että pääsin levyttämään seinän umpeen. En löytänyt tilaamani keittiön yläkaappien tarkkoja kiinnityspisteitä mistään, joten päätin pelata varman päälle ja laittaa levyiksi vanerit. Näin varmistan, että ruuvi pitää levyssä, vaikkei osuisikaan koolaukseen.

Monenlaista purkkia ja tarviketta. Kiitos asiantuntevasta palvelusta ja hyvistä neuvoista!

Lauantaina poikkesin K-Rautaan hakemaan tarvikkeita. Ensimmäisenä törmäsin siihen, että ajatukseni levyttää seinä vanerilla ei ollut kovin tavallinen! Melko pitkän tutkimisen jälkeen myyjä Timo kuitenkin löysi kaikki tarvittavat aineet, joilla tasoittaminen sekä maalaus onnistuvat. Hienoa! Tavarat kyytiin ja kohti Kontua!

Peräkärriä oli hyvä käyttää työpöytänä. Tuolista ja parrusta tuli hyvä tuki irti sahattavalle levyn palalle.

Päätin porata läpiviennit ulkona joten aloitin edestakaisin juoksun kun kävin sisällä mittaamassa ja ulkona merkkaamassa. Tässä vaiheessa huomasin, että levyt ovat 1250mm leveitä ja koolaus on 600mm jaolla. No, sirkkelillä vain siivu pois joka levystä, sillä se ratkesi. Porailu itsessään sujui ilman kommervenkkejä, lukuun ottamatta liitäntärasian ja lieden liitännän porauksia. Minulla ei tietenkään ollut mukana tarpeeksi suurta reikäsahaa. Kysyessäni porauksien kokoa kertoi sähkömies 73mm olevan oikea mitta. Nuo kaksi olivat kuitenkin n. 95mm kokoisia. Tämä ratkesi helposti laittamalla levyn alle tuki ja poraamalla kolme reikää.

Levyjen paikoilleen laittaminen yksin oli melko haastavaa, varvinkin kun toinen välitilan pistorasioista osui koolauksen kohdalle. Levy syrjään ja koolauksesta pala pois! Onneksi siitä ei tarvinnut nakertaa pois kuin 20mm, joten erillistä rimaa ei tarvinnut laittaa.

Levytys tehty ja tartuntapohjuste levitetty.

Kun levyt olivat paikoillaan, oli aika levittää tasoitteen tarttumista parantava pohjuste. Tämä telalla levitettävä aine oli kuin ohutta vispipuuroa, joskin lyhin tahmaista myös märkänä. Kuivumisen jälkeen levitin tasoitteen seinään. Tasoittelin saumojen lisäksi vain niiltä osin kun seinää jää näkyviin.

Tasoitteet seinässä. Nyt saa kuivua kunnolla ennen hiontaa.

Tämän verran tällä kertaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *