”Kesäpaikka tutuksi”

Kaunis pilvisen harmaa, joskin kovin tuulinen, sää jatkuu. Se on hyvä, sillä viimeyön pakkasten ansiosta hanki kantaa minua erinomaisesti. Toisin oli eilen, kun päivä oli jo lämmittänyt lumen sohjoksi. Illalla mökille tulo oli aikamoista tetsaamista, mukana oli repussa hieman tarvikkeita ja 40 litran säkki pilkkeitä. Kunhan autolla pääsee tontille, niin mökki täytyy lämmittää ja aloittaa hommat.

Eilen upotti kovasti. Tänään hanki kantoi hyvin minutkin!

Olen jutellut monen paikallisen auramiehen kanssa, mutta kukaan ei ole vielä lupautunut tulemaan puhdistamaan mökkitietä. Joku epäili, ettei hänen kalustonsa jaksa puhdistaa koko talven lumia, toinen kertoi sen tulevan niin kalliiksi, ettei kannata ja yhdellä oli kalusto muissa töissä. Erityisesti ihmettelin tuon hinnan myyjää. En kertonut mitään budjettia, vaan kerroin haluavani mökkitien auki. Tuossa olisi ollut mahdollisuus vaikka pyytää hieman enemmän, ”otetaan kaupunkilaiselta rahat pois” mentaliteetillä.

Menimme lähes koko perheen voimin ihmettelemään uutta kesäpaikkaa, lapsemme eivät hankinnasta tienneet etukäteen mitään. Vanhempi poika on kovassa kuumeessa, joten hänen täytyi jäädä kotiin. Nuorempi poika innostui mökistä todella kovasti ja sisälle päästyä hän ihmetteli ”reikää katossa”. Tarkemman tutkimuksen jälkeen reikä osoittautui parveksi, josta tulee hänen ja hänen veljensä oma soppi. Aluksi kiipeäminen tuntui melkoisen pelottavalta, mutta parin kokeilun jälkeen poikaa ei meinannut saada pois koko parvelta! Ulkoakin piti päästä vielä sisälle ja kiipeämään parvelle.

Nuorempi poika löysi komean jääpuikon. Hän tykästyi paikkaan muutoinkin todella kovasti!

Tonttia tutkittiin ensimmäistä kertaa hieman tarkemmin. Kiipesin eilen mökin ja rannan välissä olevalle harjulle, mutta tänään menimme pojan kanssa rantaan asti. Harjun päältä aukeaakin komeat näkymät ja ranta on aika paljon olettamaani alempana. Ei haittaa, päinvastoin! Harjun päällä on erinomainen paikka vaikka grillikatokselle ja muulle oleskelualueelle. Ranta avautuu itään ja lumi ei ollut sulanut niin paljoa. Tämä tietysti johti siihen, ettei hanki kantanut minua ollenkaan. Kunnon ylämäkiaskelkyykkytreeni tuli siis tehtyä! Rouva kierteli tonttia todella tarkoin, kasvimaalle pitää kuulemma löytää optimaalinen paikka. Pari varteenotettavaa paikkaa ilmeisesti löytyikin länsiauringon puolelta.

Harjun päältä aukeavat komeat näkymät rantaan. Puita on toki harvennettava kunhan mökki on muutoin valmis.

Tien kun saa auki, niin pääsee tuomaan aggregaatin ja työkaluja. Ensimmäisenä taidan purkaa vanhan keittiön sekä hioa ja käsitellä lattian.

Kevättä odotellessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *