”Kesäkuulumisia”

Avaan kirjoitusalustan pitkästä aikaa tehdäkseni merkinnän blogiin. Villa Konnun tarina on edennyt, mutta puhelimen mukana olo on ollut melko vähäistä. Kuvat ovat jääneet usein ottamatta ja se on vaikuttanut myös kirjoittamiseen.

Kesäkuun alun aikana oli paljon muutakin, kuin mökin valmistelu, joten eteneminen oli hitaampaa. Keittiö oli suurimpana osa-alueena kuitenkin paljon mielessäni. Tilasin Netraudasta Mimo-valmiskeittiön ja kuten arvata saattaa, ei kuljetus sujunut ihan ilman ongelmia. Parissa kaapissa oli trukin osumat, mutta Netrauta hoiti reklamaatiot hienosti! Kuitenkin puutteiden ja jälkilähetysten odottelujen vuoksi valmistuminen oli hidasta.

Sain keittiön lopulta kuitenkin valmistui ja näyttää hyvältä! Edulliseksi paketiksi kaikki osat tuntuvat hyvin laadukkailta ja harkituilta. Keittiön valmistuttua, hankin Philips HUE järjestelmän sekä nipun valaisimia valmiiksi. Sain ripustettua kaikki hankkimani valaisimet, ainoastaan oleskelutilan riippuvalaisin puuttuu. Haluaisin siihen kristalleja, rouva jotain pelkistettyä. Saa nähdä mitä siihen tulee 🙂

Lähes valmis keittiö. Hyvältä näyttää!
Eteisen ja tuvan valaisimet näyttävät tältä.

Seuraavaksi vesijärjestelmän kimppuun!

Aloitin Juhannukselta parin viikon pätkän kesälomaa ja vaikka päivät kuluvat lasten kanssa, on iltaisin aikaa olla paikalla myös itse. Sähköliittymän toimitusaika on ihan nurkan takana ja juokseva sekä lämmin vesi on hyvä olla heti käytössä.

Putkihommat ovat jollakin asteella tuttuja erään aiemman työn johdosta ja koska appiukko on putkimies, voi tehdä asioita myös hänen ohjeiden mukaan. Keittiön vesipiste siirtyi aiemmasta reilun metrin, joten lattian alla olevat Pex-putket piti vaihtaa. Toinen sujui muitta mutkitta, mutta toisen kuori oli hieman halki. Onneksi halkeamaan pääsi käsiksi lattiaa purkamatta! Useamman tunnin aherruksen jälkeen vesi kulkee putkessa aggregaatin avulla.

Seuraavaksi piti hankkia lämminvesivaraaja ja uusi vesiautomaatti. Näille paikka löytyy saunasta, joten automaatin tulee olla hiljainen ja sen sähkönsyötön vuoksi varaaja on oltava käytettävissä myös 240v jännitteellä. Pitkällisen tutkinnan jälkeen päädyin Clen-vesiautomattiin sen kehutun hiljaisuuden ansiosta. Se löytyikin ihan sattumalta kun kävin hakemassa putkien osia K-Raudasta. Sain sen hyvän palvelun saattelemana Markkon avustuksella. Lämminvesivaraajaksi valikoitui Haato juuri tuon vaihdettavan jännitteen takia. Sähköurakoitsija käy liittämässä laitteet verkkoon, niitä ei enää tarvitse tai voi käyttää aggregaatilla.

Hieman keskeneräinen putkihässäkkä 🙂

Sähköliittymän toimitus on luvattu tapahtuvaksi 12.7. Olen itse koko sen viikon työmatkalla Oulun suunnalla, mutta tulen kotiin torstaina 11.7. Illalla kotiin tullessani huomaan pöydällä kirjeen rakentavalta verkkoyhtiöltä Elveralta.  Kirjeen mukaan liittymän toimitus viivästyy, koska kaikkien ympäröivien maanomistajien kanssa ei olla päästy sopimukseen maankäytöstä. Loppukaneetti kolahtaa ja kova; ”Viivästys voi olla jopa vuosia”. No, en olisi halunnutkaan nukkua tänä yönä.

Seuraavana aamuna odotin virka-ajan alkamista malttamattomana. Soitin Elveralle ja tiedustelin asiaa tarkemmin. Minua kiinnosti se, että onko joku vielä antamatta suostumusta vai varsinaisesti kieltäytynyt antamasta lupaa. Tilanne oli se mitä toivoin, lupaa ei oltu annettu, muttei varsinaisesti kieltäydytty. Kysyin tietenkin, voivatko he kertoa keneltä tämä lupa puuttuu. Eivät he tietenkään voineet sitä kertoa. Laitoin Sherlock Holmesilta tutun salapoliisihatun päähäni. Kaapelin linjalla on kaksi maanomistajaa. Toisen kanssa olen jo puhunut puhelimessa, eli minulla on hänelle puhelinnumero. Hurjan päättelyketjun jälkeen päädyin soittamaan kyseiselle henkilölle. BINGO! Henkilö kertoi puhelimessa, ettei ollut sopimukseen tutustunut, mutta muisti sellaisen nähneen. Juttelimme pitkän tovin puhelimessa ja hän kertoi laittavansa asiaan vauhtia heti kun pääsee takaisin toimistolle. Puhelun päätteeksi hän vielä totesi ”Aina ne on ne kaapelit lopulta saaneet sinne vetää, vaikka olisin aluksi kieltäytynyt ja päätöksestä valittanut.”  Vitsi miten hyvä fiilis! Viivästys ei tule olemaan suuri, maanomistaja oli sittenkin ihminen!

Seuraavana hommana oli askarrella rantaan laituri. Vedenpinnan korkeus tuntuu vaihtelevan rajusti, päätän siis tehdä ponttonilaiturin. Valittuna viikonloppuna on luvassa hellettä, ei haittaa. Jos hiki pääsee tulemaan, on viilentävä vesi aivan vieressä. Valtava määrä kestopuuta K-Raudasta ja ei kun hommiin. Laiturin päätykappaleen rungon päädyin tekemään mökin edessä ja siirsimme sen rouvan kanssa mönkijällä rantaan. Alas johtava polku oli toki liian kapea, onneksi rouva on hyvä kaatamaan puita 🙂

Polkua piti leventää, jotta peräkärry ja laituri mahtuivat kulkemaan.

Ensimmäisenä iltana laituri oli vielä niin kesken, että menimme Ristiinan uimarannalle illalla puljaamaan. On muuten hieno ranta, tai saari, jossa on useampi laituri!

Aamukahvi!

Lauantaina pääsin juomaan aamukahvit laiturille, ja työtä oli kiva jatkaa. Päivän ollessa hieman yli puolen pääsin ensiuinnille omassa rannassa omalta laiturilta. Mitään kommelluksia ei tässä hommassa käynyt, ehkä tämä koko mökkiprojekti sujuu loppuun näin mallikkaasti!

Eräänä päivänä pöydällä odotti kirje Elveralta. Hienoa, siinä varmaankin kerrotaan liittymän toimituksen tarkempi aika. Ei sinne päinkään! Kirjeen mukaan maanomistaja on kieltäytynyt antamasta maankäyttölupaa ja asia on vietävä Rakennuslautakunnan käsittelyyn. Siis mitä! Kyseinen henkilö kertoi minulle puhelimessa laittavansa asian kuntoon välittömästi. Tässä on pakko olla jokin väärinkäsitys. Soitto Elveraan ja sen jälkeen naapurimaanomistajalle. Elverasta sain henkilön kiinni ja paljon pahoitteluja, toisesta numerosta sain luurin korvaan. Lähetin vielä tekstiviestin, jossa kysyin voinko tehdä jotain asian kuntoon saattamiseksi, olisin ollut vaikka valmis maksamaan hänelle omistani ylimääräisen korvauksen. Ei mitään. Ei kerrassaan mitään vastausta. Ihan käsittämätöntä! Kyseinen henkilö on vielä alalla, jolla mielikuva on kaikki kaikessa.

Nyt mökki on valmisteltu siihen pisteeseen, että kaikki kylppäriä lukuun ottamatta toimii, kun sähköä tulee kaappiin. Sähkön tulemisesta ei vain ole mitään tietoa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *