”Itsepäinen tanssikumppani”

Nyt kun mökille pääsee varmasti peräkärryn kanssa, on aika käydä etsimässä lattianhiomakone vuokralle. Suuntasin Cramolle heti kun tiesin sen aukeavan, olin portilla tasan kello seitsemän. Heti kun astuin sisään, oli minulla jo avulias henkilö vastassa. Kerroin, että olen aikeissa hioa mökin lattian ja tarvisen siihen sopivan koneen. Kerroin myös, että olin tutkinut heidän valikoimiaan ja hankkinut aggregaatin jolla voin koneeseen tuottaa virran. Ensimmäinen kommentti hämmensi: ”Eihän tällainen kone lähde edes käyntiin noin pienellä aggregaatilla.” Siis mitä? Katsoin virran tarpeen heidän verkostaan ja nyt se ei sitten riitä. Myyjä selitti, että tuollainen hiomakone ottaa käynnistysvaiheessa kaksinkertaisen virran. Niinpä tietysti! Ja lisäksi tarvitsisin teollisuusimurin sekä imukauluksen. Just! No seuraava yritys, voisinkohan vuokrata kaikki nämä ja lisäksi suuren aggregaatin jossa riittää virtaa kaikkien näiden tarpeisiin? Kaikki muu onnistuu, mutta aggregaatteja ei ole.

Jatkoin matkaani seuraavaan vuokraamoon, Ramirentille.  Sieltä löytyi myös avulian henkilö ja sen lisäksi kaikki tarvittava. Tai ainakin melkein. He pohtivat kovasti riittääkö aggregaatin virta sekä imuriin, että hiomakoneeseen. Päätin ottaa riskin ja varata laitteet iltapäiväksi kun järkevä hinta oli saatu sovittua. Onhan minulla oma aggregaatti vaikka imuria varten. Veisin ne töiden jälkeen mökille ja pääsisin vihdoin hiomaan sen lattian.

Päivällä nuorempi poikamme kävi postilla ja sieltä löytyivät Kylttimaxita tilaamani talonumero sekä nimikyltti. Ne tulivat todella nopeasti!

Talonumero ja nimikyltti ovat saapuneet!

Tuli iltapäivä ja kävin laitteet mukaani. Kaikki sujui hienosti ja mönkijällä kärryn sai nyppästyä ihan rappusten eteen. Tavarat sisälle ja kokeilemaan. Aggregaatti hörähti käyntiin ensimmäisellä nykäisyllä, imuri hurisi ja hiomakone pyörähti käyntiin. Tämä on mahtavaa, hommat etenevät! Kun aloitin kasaamaan laitteita tarkemmin, huomasin pienen murheen. Imurin mukana tullut letku ei käynyt imukaulukseen! Nopea käynti Mikkelissä ratkaisi ongelman, sain soviteputken mukaani ja homma näytti taas hyvältä!

Mönkijällä peräkärry tuli kevyesti vaikka tiellä on vielä lunta.

Hiomakoneen käsittely tuntui kovin vaikealta, se halusi mennä aivan eri suuntaan kuin minä! Pikkuhiljaa opin kuitenkin miten tuota voi käsitellä ja torstaina olin saanut hiottua jo makuuhuoneen lattian. Perjantain ahkeroinnin jälkeen lattia oli siinä kunnossa, että hiomakoneen voi pakata jo odottamaan tiistaiaamua ja paluuta vuokraamoon. Vuokraamon aggregaatti riitti pyörittämään molempia konaita, joskin välillä laukaisten vikavirtasuoja. Se oli aina hyvä merkki tauon tarpeelisuudesta 🙂

Lautojen väleihin jäi toki hieman lakkaa. Se tarkoittaa sitä, että palautan Osmo Colorin ja vaihdan sen lakaksi varmuuden vuoksi.

Hyvin menee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *