”Homma ja kiinteistö hallussa”

Voi tätä odottamisen tuskaa! Kiinteistö on maksettu ja nyt pitää odottaa vielä kolme viikkoa. Ei ole ihan helpoksi tehty tätä mökin hankintaa ulosottovirastolta. Tekisi mieli kysyä välittäjältä tarkempi aika kaupan lainvoimaisuuden voimaantulolle, mutta en halua olla häneen yhteydessä. Pyörittelen mielessäni ajatuksia, oliko kyseessä osaamattomuus vai tahallinen harhaan johtaminen kauppaa tehdessä. En kuitenkaan halua tätä häneltä kysyä, saattaisin pahoittaa hänen mielensä aivan suotta. Todennäköisesti kyseessä oli erehdys ja osaamattomuus.. Olisi hän silti voinut tarjota jotain hyvitystä turhasta odottamisesta.

En kestä enää epätietoisuutta ja päätän soittaa ulosottovirastoon. Lyhyen jonotuksen jälkeen vaihde vastaa ja asiani esitettyäni minut yhdistetään oikealle henkilölle. Hän on juuri tullut lomalta ja tarkistaa maksun tilan. ”Kyllä täällä näkyy koko kauppasumma.” Kerron, että minua harmittaa vietävästi odottaminen, varsinkin, kun päätöksen teon vaiheilla luulin asioiden sujuvan nopeasti ja mutkattomasti. Saamme aikaan hyvän keskustelun velallisen oikeuksista sekä Suomen tasavertaisuuden hyvistä puolista. En voi olla eri mieltä, kyllä oikeusvaltiossa on hyvä elää, enkä haluaisikaan rajoittaa kenenkään oikeutta vaatia oikaisua. Sitten se tulee, uusi tieto joka täyttää minut hyvänolontunteella. ”Sinä olet maksanut kiinteistön, joten hallintaoikeus on sinulla.” Kihlakunnanvouti lupaa ottaa kopin tilanteesta ja selvittää kohteen aiemman omistajan näkemyksen irtaimiston tilasta kiinteistössä ja palata minulle vielä tänään. Jos irtaimistoa ei ole, voin hakea avaimet, ym heti välittäjältä.

Kuluu kaikkinensa alle kaksi tunti jonka aikana moni ärsyttänyt asia ratkeaa: Välittäjältä tulee sähköposti (tämä lienee nykyaikainen tapa hoitaa kiinteistökauppoja) jossa hän kertoo ulosottoviraston olleen häneen yhteydessä ja että avaimet ovat hänellä toimistossa. Vouti on minuun yhteydessä ja kertoo, että velallinen on luovuttanut kaikki kiinteistössä sijaitsevan irtaimen uudelle omistajalle. Pihalla on kuulemma myös peräkärry. Sekä olen saanut haltuuni mökin avaimet sekä kaikki asiakirjat. Kauppakirja tulee myöhemmin, kun lainvoimaisuus on astunut voimaan.

Pitkä odotus on päättynyt. Aivan huikea fiilis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *